Selecteer een pagina

Hoe werkt het?

Bij aankomst geeft je aan dat je wilt komen plukken. Je krijgt een emmer en een schaartje te leen en kunt op je gemak de tuin door struinen en de bloemen plukken die bloeien. Ik kan je aanwijzen welke soorten op dat moment het mooist zijn en laten zien in welk stadium de bloemen het beste geplukt kunnen worden. Als je klaar bent met plukken heb ik bindtouw en papier klaarliggen om er zelf een boeket van te maken. Als ik mijn handen vrij heb wil ik dit ook met alle plezier met of voor je doen!

Wat kost het?

Voor een veldboeket bloemen dat in één dameshand past (ongeveer 25-30 stelen) vraag ik €10,-. Kom je vaker plukken dan is een 3 strippenkaart goedkoper, deze kosten €25,- voor 3 keer plukken en is ook erg leuk om cadeau te geven.

 

Combi deal

Als je na het plukken nog wilt nagenieten van de tuin en de omgeving kun je lekker plaatsnemen op één van de zitjes.
Voor €12,50 per persoon pluk je eerst zelf een boeket en krijg je daarna koffie/thee met huisgemaakte taart of cake van mijn moeder. Voor de kinderen is er appelsap van onze eigen appels, die de kinderen zelf mogen tappen (€0,25).

 

Geen tijd of zin om zelf te plukken?

Stuur mij een berichtje en ik zorg dat je boeket naar wens voor je klaarstaat in de pluktuin.
Als de tijd het toelaat zal ik in de weekenden tijdens het seizoen ook weer kleinere veldboeketten naast de melktap van Natuurboerderij Hogeboom zetten voor de verkoop, net als vorig seizoen. Als je zeker wilt zijn van een boeket dan kun je ze vanaf 2021 ook reserveren via de webshop van Natuurboerderij Hogeboom.

 

Groepen

Op afspraak stel ik de pluktuin open voor groepen.
Een workshop veldboeket plukken en schikken, een kinderfeestje bloemen plukken of een origineel uitje met vriendinnen of collega’s; het is allemaal mogelijk. Stuur mij via Facebook of Instagram een berichtje dan komen we vast tot iets moois!

 

Verzorging

Probeer zo kort mogelijk onderweg te zijn met je verse bloemen vanuit de pluktuin naar de vaas. Bij thuiskomst is het belangrijk dat je een klein stukje van de stelen knipt met een scherp schaartje. Haal al het onderste blad van de stelen want dit kan voor bacteriën in het water zorgen. Zet je plukboeket in een schoon water en niet in de directe zon of naast een fruitschaal. Snijbloemenvoedsel kan, maar mijn ervaring is dat de bloemen meer baat hebben bij regelmatig schoon water en een schone vaas. Zo blijven de bloemen minimaal 5 dagen mooi.

 

Kinderen

Onder begeleiding mogen kinderen ook bloemen plukken. Let wel op want de schaartjes zijn erg scherp.
Daarnaast is er in en rondom de pluktuin genoeg te spelen en te beleven voor ze. Hou je ze dan wel zelf in de gaten?

 

Gifvrij / over mij

Wist u dat er in één boeket bloemen uit de winkel sporen van gemiddeld 10 verschillende soorten gif zijn terug te vinden?

Na mijn bloemistenopleiding ben ik op werkgebied een andere weg ingeslagen. Het begon mij steeds meer tegen te staan dat alles op elkaar leek. De geveilde bloemen zijn kaarsrecht en vlekkeloos. De meest tropische bloemen zijn jaarrond beschikbaar. Rozen in de winter en bloemen die extreem lang op de vaas kunnen staan. Het wordt allemaal per vliegtuig naar ons toegebracht. Maar ondertussen gaat de biodiversiteit in Nederland verder achteruit… en het milieu ook.

(Mede) Daarom ben ik in 2020 zelf bloemen gaan kweken. Omdat het er mooi uitziet, tuinieren mijn hobby is en omdat ik door de Corona lockdown in het voorjaar ineens tijd had om dit idee uit te werken.
En het liep afgelopen zomer énorm goed, ik kreeg er zó veel energie van de bloemen en de mensen dat het gelijk al naar meer smaakte! Dus voor seizoen 2021 heb ik grootse plannen voor de tuin! Komt dat zien!